Cărți gratuite pentru R și statistică. 5 recomandări pentru început de drum

R-ul este la modă și este sprijinit de o comunitate entuziastă. Nu veți avea nici o problemă în a găsi materiale privitoare la R, dar tocmai multitudinea acestora vă poate pune în dificultate, mai ales dacă faceți primii pași în analiza datelor. Mai jos aveți 5 recomandări care, din punctul meu de vedere, vă oferă un punct de plecare excelent.

1. O pagină web unde puteți găsi cărți electronice gratuite de introducere în R. Întregul site constituie o colecție de resurse web pentru R, incluzând un blog pe probleme specifice, tutoriale, cursuri, etc.

2. O pagină web unde puteți găsi cărți electronice gratuite privitoare la R. Pagina cuprinde materiale atât pentru începători, cât și pentru utilizatori avansați.

3. O pagină web unde puteți găsi o varietate de resurse electronice privitoare la R, inclusiv o carte pentru începători, în limba română.

4. O pagină de blog unde veți găsi link-uri către cărți gratuite care tratează diverse probleme referitoare la R, dar, la fel de important, și către cărți care explică concepte statistice teoretice.

5. Bineînțeles, R vine cu propriul său set de manuale, realizat de echipa de dezvoltatori, pe care le puteți consulta direct din interiorul aplicației. Dacă însă preferați documente electronice în format „clasic”, le puteți găsi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *