Cercetări interdisciplinare în socio-economia rurală

Tehnologii digitale

Pentru dezvoltarea rurală, tehnologiile digitale trebuie abordate atât din punctul de vedere al antropologiei digitale, cât și din cel al transferului de cunoaștere.

Socio-economie

Cercetarea științifică cu impact în transferul de cunoaștere înspre mediul rural trebuie să aibă o abordare integrată a tuturor mecanismelor societale: cultură, societate, economie.

Consumatori

Comportamentul consumatorilor trebuie înțeles atât la fața locului, în mediul rural, cât și în cadrul circuitului de consum agroalimentar urban. 

Câte ceva despre mine

Nu sunt un expert în socio-economia rurală. Pregătirea mea este în filosofie, cu preocupări care țin de teoriile criticii și interpretării (hermeneuticĂ) și antropologie digitală. Dar consider că filosofia trebuie să mai coboare ăi În stradă. Sau să mai iasă și pe uliâă, după cazul de față.

Implicarea mea în Rural Development Research Platform a fost Încă de la început, din ianuarie 2016, când, âmpreună cu Ioan Sebastian Brumă și Lucian Tănasă, am înființat acest grup informal de cercetări interdisciplinare în domeniul dezvoltării rurale. Pentru mine, la început, a fost ceva mai dificil, având în vedere aria mea de pregătire. Dar, ușor, ușor, am realizat că am, de fapt, un avantaj. Acela că văd lucrurile diferit față de colegii și prietenii mei în ceea ce privește socio-economia rurală. Este, cum s-ar spune, un clișeu profesional, dar și o oportunitate.

În cadrul grupului RDRP m-am implicat mai ales în activități de dezvoltare a tehnologiilor digitale dedicate cercetării științifice cu privire la mediul rural, în activități de analiză, interpretare și conceptualizare a temelor specifice socio-economiei rurale și, nu în ultimul rând, în activități formative atât pentru mine, cât și pentru cei cu care am avut ocazia să mă întâlnesc.

Afiliere

Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”

Institut de cercetare al Academiei Române, Filiala Iași

Rural Development Research Platform

Grup interdisciplinar de cercetare în socio-economia rurală

Asociația Română pentru Agricultură Durabilă

Organizație neguvernamentală

Date de contact

Contact

+4 0753 594 610

codrindinuvasiliu@gmail.com

Experiență

Dezvoltare web

Editare grafică

Fotografie

Antropologie digitală