Dreptul la Suveranitate Alimentară – Consultare Publică Țărănească

Institutul de Cercetări Economice și Sociale Gh. Zane împreună cu Asociația Eco Ruralis și colaboratorii, au organizat Evenimentul pentru Dreptul la Suveranitate Alimentară

Institutul de Cercetări Economice și Sociale Gh. Zane împreună cu Asociația Eco Ruralis și colaboratorii, au organizat Evenimentul pentru Dreptul la Suveranitate Alimentară – Consultare Publică Țărănească – în data de 25 iunie 2016, începând cu ora 10:30, în Iași la Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Române (Strada Codrescu nr. 2, Iași).

Acest eveniment face parte dintr-o serie de consultări publice la nivel național, care au ca scop mobilizarea țăranilor, țărăncilor și susținătorilor agriculturii țărănești, pe tema suveranității alimentare. Aceste consultări  au la bază nevoia de a crea o strategie pentru viitorul agriculturii și alimentației, care pune țăranii și țărăncile în centrul deciziilor și care susține agroecologia – agricultura țărănească, drept modelul ideal de agricultură în Româia.

Programul s-a axat pe problema drepturilor țăranilor la resurse, structurat fiind în 3 sesiuni, după cum urmează:

a) Introducere. Suveranitatea Alimentară;

b) Dreptul la Piață;

c) Dreptul la Semințe.

Fiecare sesiune a fost prezentată de reprezentanți ai societății civile țărănești sau de mediu, precum și de cercetători. Dezbaterile au fost urmate de discuții cu participanții – țărani, grădinari, membri ai societății civile din România.

Programul a inclus și o distribuție gratuită de semințe țărănești pentru țărani / țărănci / grădinari / grădinărese.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest